Élesztő 101

Élesztő 101

Vitathatatlan, hogy a sörélesztő a sörkészítés lelke. Éppen ezért az Élesztő 101 kurzus tematikájának középpontjában ez a nagyszerű egysejtű áll, melyről az alábbi területeken szerezhetnek ismereteket a résztvevők:

  • Az élesztő sörkészítés során betöltött feladatai
  • A sörélesztő nomenklatúrája
  • Fontos sejtorganellumok és azok funkciói
  • A sörélesztő fiziológiai jellemzői
  • Az alsó-, illetve felsőerjesztésű élesztők különbségei, lambic élesztők
  • Az élesztő tápanyagigénye (alapok)

A kurzus végén a résztvevőknek lehetőségük van a tananyaggal kapcsolatban kérdéseket feltenni, valamint az oktatás során használt feladatlapokat elektronikus formában igényelni.

Ha a kurzus felkeltette az érdeklődésedet, küldj egy üzenetet!