Termékstabilitást befolyásoló tényezők a sörkészítésben

Termékstabilitást befolyásoló tényezők a sörkészítésben

A kész termék stabilitása és eltarthatósága fontos minőségi jellemző, melyet számtalan fizikai-kémiai tényező befolyásol. Mindez kiemelt jelentőséggel bír, hiszen az egyes sarzsok tulajdonságainak instabilitása a termék degradálódását, ennélfogva élvezeti értékének csökkenését jelenti.

A kurzust elvégzők képesek lesznek:

  • Értelmezni a stabilitáshoz kapcsolódó alapvető fogalmakat
  • Felsorolni a kolloidstabilitás vizsgálatára alkalmas analitikai módszereket
  • Megérteni a zavarosság elméleti és gyakorlati aspektusait
  • Választani a termék stabilizációját célzó különböző módszerek között
  • Értelmezni azokat a hatásokat, amelyek sörhab stabilitását befolyásolják

A kurzus végén a résztvevőknek lehetőségük van a tananyaggal kapcsolatban kérdéseket feltenni, valamint az oktatás során használt feladatlapokat elektronikus formában igényelni.

Ha a kurzus felkeltette érdeklődésedet, küldj egy üzenetet!