Víz a sörfőzdében

Víz a sörfőzdében

Kiváló sört készíteni nem lehet jó minőségű víz nélkül. Ugyanakkor a megfelelő vízminőség csak szükséges és nem elégséges feltétele a jó sörnek. A különböző eredetű vizek eltérő kémiai összetétellel rendelkeznek, ennélfogva hatással vannak arra, hogy milyen söröket készíthetünk belőlük. A sörfőzéshez használt víz mellett a főzde számtalan egyéb folyamatához is szükség van vízre, ezért fontos feltárni a vízminőség és a felhasználás területei közötti összefüggéseket.

A kurzust elvégzők képesek lesznek:

  • Megérteni a víz összetételével és kezelésével kapcsolatos főbb fogalmakat
  • Felsorolni a vízkezelés technikai lehetőségeit
  • Értelmezni egy vízanalitikai jegyzőkönyvet
  • Megismerni néhány történelmi sörfőző víz profilját
  • Kiszámítani egy adott vízprofil (akár saját vízanalitikai jelentés) alapján a kiválasztott sörstílusnak megfelelő sóaddíciókat

A kurzus végén a résztvevőknek lehetőségük van a tananyaggal kapcsolatban kérdéseket feltenni, valamint az oktatás során használt feladatlapokat elektronikus formában igényelni.

Ha a kurzus felkeltette az érdeklődésedet, küldj egy üzenetet!